<
Sluiten

Key Limes

De Key lime (Citrus aurantifolia Swingle) is een citrussoort die alleen voorkomt op de Florida Keys. Ze zijn niet alleen kleiner dan de veel meer voorkomende Persian lime. De verschillen tussen de bij ons bekende limoenen en de specifieke limoenen die op de Keys groeien zitten niet alleen in de uiterlijkheden. Ook de smaak is beduidend anders waardoor producten die gemaakt worden met de Key limes voor de kenners vrij eenvoudig te onderscheiden zijn van producten met ‘normale’ limoenen of citroenen.

Key Lime Pie

Key Lime Pie

Key lime pie is een limoen-roomtaart die gebaseerd is op de Key lime, een citrusvrucht die alleen op de Florida Keys voorkomt.

lees verder
Key West

Key West

Key West is één van de oudste steden van Florida en is een populaire toeristische bestemming binnen Florida.

lees verder

Uiterlijk

De Key limes zijn slechts 2,5 tot 5 centimeter in doorsnee. De vorm is rond, de schil vrij glad en de kleur is lichtgroen en neigt soms meer naar geel. De meeste andere limoensoorten zijn groter en hebben een groene schil. De schil is dunner dan van andere citrusvruchten.

Ook het sap van de Key lime is veel geler dan het sap van andere limoenen. Producten die gebaseerd zijn op Key limes en een groene kleur hebben zijn mogelijk niet met Key limes gemaakt of hebben een kunstmatige groene kleur gekregen omdat veel mensen limoenen met een groene kleur associëren. Jammer, want juist de kenmerkende gele kleur zorgt ervoor dat op Key lime gebaseerde producten zich onderscheiden wat betreft uiterlijk.

Smaak

Key Limes

De Key limes zijn zuurder dan andere limoensoorten. De smaak is vrij specifiek waardoor het goed te herkennen is voor liefhebbers en kenners van Key lime producten. Vooral in producten waarin het sap van de Key lime zo natuurlijk mogelijk gebruikt wordt is de smaak duidelijk herkenbaar. Een typisch aroma, een hoge zuurheid en een licht bittertje zijn de meest belangrijke eigenschappen.

Producten

Het bekendste product dat met Key limes gemaakt wordt is de ‘Key Lime Pie’. Deze taart is sinds 2006 zelfs het officiële gebak van Florida. Naast gebak vind je allerlei soorten snoepjes, drankjes en shampoos op basis van Key limes. In Key West vind je zelfs een speciale winkel die helemaal gebaseerd is op het product Key limes. De Key West Lime Shoppe vind je aan 200A Elizabeth Street in Key West. Van Kermit’s Key Lime Shoppe vind je ook vestigingen in DeLand en Mount Dora in Florida.

Key West Lime Shoppe