<
Sluiten

Fontainebleau Hotel

Het Fontainebleau Hotel is één van de meest toonaangevende en belangrijke hotels van Miami Beach. Architect Morris Lapidus heeft met dit hotel dat in 1954 voor het eerst haar deuren opende een staaltje van hoogstaande architectuur laten zien. Na een hoop pieken, dalen en een ingrijpende verbouwing/uitbreiding in de periode 2006-2008 is het Fontainebleau zonder enige twijfel een tophotel op een prachtige locatie in Miami Beach.

Ligging

Het Fontainebleau Hotel ligt in Miami Beach aan Collinns Avenue, ter hoogte van 44th Street. Het hotel is goed bereikbaar vanuit Miami en Miami Beach. Parkeren kun je hier alleen door gebruik te maken van de Valet Parking.

bekijk locatie in Miami Beach

Decor voor films

Het hotel heeft meerdere malen gefungeerd als filmlocatie. Zo zijn films zoals Scarface, Police Academy 5, The Specialist en The Bodyguard deels in het Fontainebleau opgenomen. Ook televisieseries weten het hotel met regelmaat te vinden om het als locatie te gebruiken binnen een aflevering.

Groot(s)

Fontainebleau

Sinds de heropening in november 2008 telt het hotel maar liefst 1504 kamers, 11 restaurants en een enorm grote zwembadzone die geheel gebaseerd is op het exterieur van het hotel. Wie vanuit de lucht naar het complex kijkt ziet hoe mooi de lijnen op elkaar afgestemd zijn. Het resort bestaat uit maar liefst 4 gebouwen, waarvan er twee oorspronkelijk al tot het Fontainebleau hotel behoorden en de twee andere gebouwen later toegevoegd zijn.

Gasten die inchecken kunnen een plattegrond van het hotel krijgen. Zeker vlak na aankomst is deze plattegrond handig om je weg te leren kennen in het grote complex.

Luxe

Het Fontainebleau Hotel is een vijfsterrenhotel en behoort tot de meest luxe hotels van Miami Beach. Het hele hotel ademt de sfeer van luxe en schoonheid uit. Design wordt hier met een hoofdletter D geschreven. Aan elk detail lijkt aandacht geschonken te zijn waardoor elk plekje van het hotel gewoonweg ‘af’ is.

Zwembaden

De zwembaden zijn prachtig opgezet. Ieder zwembad heeft een eigen functie en uitstraling. Rondom de zwembaden vind je ligbedden met parasols (gratis). De grote ligkussens zijn tegen betaling (meer dan 100 euro per dag!), voor degenen die het ervoor over hebben kun je zelfs complete cabana’s huren met loungeset, telefoon en flatscreen televisie. De prijs hiervoor ligt rond de vijfhonderd euro per dag.

Wie wat wil eten of drinken bij de zwembaden kan zijn of haar bestelling doorgeven aan het duidelijk aanwezige personeel. Ze vallen niet op door opdringerigheid of luidruchtigheid, maar door hun verschijning. De bedienende dames zien er over het algemeen meer dan aantrekkelijk uit en laten hun vormen ook nog eens accentueren door strakke en korte gele jurkjes. Je kunt ze dan ook amper over het hoofd zien.

Vanwege het aangename klimaat dat in Miami Beach heerst is het zwembadwater over het algemeen zeer aangenaam van temperatuur. Voor wie het water van de normale zwembaden te koel is, zijn er twee bubbelbaden met een temperatuur die tegen of rond de lichaamstemperatuur ligt.

Strand

Het hotel ligt vrijwel direct aan het strand. Het wordt slechts gescheiden van het witte zandstrand door de Miami Beach Boardwalk, een houten wandelpad van enkele mijlen lang dat langs het strand loopt. Voor hotelgasten zijn er ligbedden eventueel voorzien van parasols. Deze strandstoelen zijn ook voor de gasten van het Fontainebleau Hotel alleen beschikbaar tegen betaling.

Eten en drinken

Om de inwendige mens te verzorgen kent het Fontainebleau Hotel meerdere restaurants en bars. Bij Solo haal je je koffie en heerlijk gebak. Bij Fresh kun je limonade, koffie, fantastisch ijs, vers fruit en lekkere sandwiches halen. Overdag is La Côte aan het zwembad dé plek om een drankje te drinken of te lunchen. Dit is ook het enige deel van de zwembadzone die ook voor niet-gasten toegankelijk is.

Uit eten kun je in diverse restaurants. Heerlijke steaks eet je in Gotham Steak, Aziatisch eet je bij Hakkasan en Italiaans eet je in Scarpetta.

Nachtclub LIV

Met LIV heeft het Fontainebleau Hotel één van de heetste nachtclubs onder haar dak. In het weekeinde is het een komen en gaan van dure auto’s, taxi’s en limousines die gasten naar deze prachtige club brengen. Niet zelden draaien hier top deejay’s van de hele wereld in LIV.

Prijzen

lobby

Een verblijf in het Fontainebleau Hotel is niet goedkoop. Voor de simpelste kamers betaal je minimaal 250 dollar per nacht en de beter gelegen kamers kosten als snel zo’n 500 tot 800 dollar per nacht. Het eten en drinken liggen op een prijsniveau waar een gemiddelde toerist zich het apelazerus van schrikt.

Alleen al het parkeren kost je al ongeveer zestig dollar per nacht. Het publiek dat hier komt, lijkt het weinig te deren. Het Fontainebleau Hotel is hot en door hier te komen laat je zien dat je wat te verteren hebt. De aantrekkingskracht van het hotel is daarom vooral groot op de niveau riche en dan met name onder mensen die geld, status en uiterlijk bovengeschikt vinden aan vrijwel alles. De mensen die je hier ziet vallen daarom niet zelden in de categorie ‘plastic fantastic’.

Top

2 boeken Fontainebleau Hotel

  1. via booking.com
  2. via Trivago