<
Sluiten

Douaneregels

Als je naar de Verenigde Staten reist krijg je te maken met de douane. De douaneambtenaren vind je in de regel pas na de loketten van de immigratiedienst, waar je de paspoortformaliteiten afhandelt. Net als elders in de wereld mag je niet alles invoeren of zitten er beperkingen aan de hoeveelheden. De douane controleert hierop en grijpt in als dat nodig zou moeten zijn. Als je de douane passeert moet je het witte douaneformulier dat je voor of tijdens je vlucht naar Amerika ontvangen hebt afgeven aan de ambtenaar die je passeert. Op dat formulier (één per gezin) geeft je aan of je bepaalde goederen wel of niet bij je hebt.

Verboden artikelen

De invoer van bederfelijke etenswaren zoals kaas, groente, fruit en vlees is verboden. Sommige etenswaren mag je wel meenemen, zoals bijvoorbeeld snoep of kauwgom. Het gaat vooral om ‘levende’ producten, goederen die ziektekiemen kunnen bevatten.
Ook de invoer van verdovende middelen is verboden. Alle soorten drugs, van harddrugs zoals coke tot softdrugs zoals wiet zullen zware problemen opleveren bij binnenkomst in de Verenigde Staten.

Sigaren die in Cuba gemaakt zijn mogen ook niet ingevoerd worden, net als andere producten die in Cuba gemaakt en/of gekocht zijn. Dit vanwege het geldende handelsembargo van Amerika tegen Cuba.

Douaneregels

Alcohol en tabak

Voor alle passagiers vanaf 21 jaar (!) geldt dat ze een beperkte hoeveelheid sigaretten, sigaren, tabak en alcoholische dranken in mogen voeren.

De hoeveelheden zijn:
– 200 sigaretten
– 100 sigaren of 1,4 kilogram tabak
– 1 liter alcoholische dranken

Giften en invoer

Producten die je in Amerika achterlaat (voor vrienden, familie etc.) moet je op het formulier aangeven. Dit zal zelden problemen opleveren, tenzij het om illegale producten of cadeaus met een hoge waarde gaat.

Geld

Voor contact geld, waardepapieren en vergelijkbare middelen geldt een maximale invoerwaarde van $ 10.000,- of een equivalent daarvan.

Terug naar Nederland

Als je vanuit de Verenigde Staten naar Nederland (of buurlanden zoals Duitsland of België) gelden de regels voor invoer van buiten de Europese Unie. Naast het beperkte invoeren van alcoholische dranken en tabakswaren is er ook een grens aan de goederen die je belastingvrij in mag voeren. Op dit moment bedraagt de maximale waarde van goederen die je in mag voeren 430 euro (of een vergelijkbaar bedrag in buitenlandse valuta).

Een nieuwe laptop in Amerika kopen van duizend dollar of meer zal je mogelijk op kosten jagen als je die zonder in te voeren mee wilt nemen naar Nederland. Als je met meerdere volwassen personen reist, mag je de belastingvrije grens niet bij elkaar optellen. Dus één artikel ter waarde van 870 euro mag niet, ook al reis je met twee personen.

Kleding en schoenen

Het is vaak erg aantrekkelijk om in Florida kleding of schoenen te kopen, zeker bij de zogenaamde outlets. Zorg dat je allereerst voldoende ruimte in je koffer hebt voor de terugreis.

Om problemen bij de douane te voorkomen vanwege een te hoge waarde aan aangeschafte goederen kun je er het beste voor zorgen dat je nieuwe spullen niet als dusdanig te herkennen zijn. In Florida dus de prijskaartjes en zo er af, daarna een dagje dragen en met de vuile was mee terug naar huis. Bonnetjes uiteraard weggooien of als je ze thuis wilt hebben stuur je de bonnen per post naar je eigen huis op.