alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

winkelen in Florida

Shoppen is voor veel reizigers naar Florida een prettige bijkomstigheid. Florida kent een enorm aanbod aan winkels met een serviceniveau waar men in Europa vaak een puntje aan kan zuigen. Afhankelijk van de dollarkoers is winkelen in Florida vaak ook goedkoop. Bij een gunstige dollarkoers kunnen de voordelen op de prijzen van kleding en schoenen flink oplopen. Je betaalt gemiddeld enkele tientallen procenten minder dan bij ons en als je in outlet stores slaagt dan kan je voordeel oplopen tot maar liefst 75% of meer ten opzichte van Europa.

Kleding en schoenen

Wij adviseren vakantiegangers dan ook om niet met teveel bagage naar Florida te reizen. Op die manier heb je voldoende ruimte om ter plaatse aangeschafte kleren en schoenen mee te kunnen nemen naar Nederland. Wees niet bang dat je niet zult slagen tijdens het winkelen, want het aanbod is groot en het aantal exemplaren dat per maat beschikbaar is is vaak groter dan bij ons.

Shopping malls

De meeste winkels in Florida vind je in winkelcentra (shopping malls). Deze vaak uitstekend opgezette winkelcentra vind je vooral langs uitvalswegen aan de rand van steden en dorpen. De meeste winkelcentra zijn overdekt, een uitzondering is het vooral op toeristen gerichte Bayside Marketplace dat bij het centrum van Miami ligt.
Vrijwel alle winkelcentra zijn zeven dagen per week open, bieden gratis parkeerplaatsen en zijn voorzien van een foodcourt. Een foodcourt is een centrale plek waar allerlei eettentjes verzameld zijn rondom een plein waar je het eten kunt nuttigen. In deze foodcourts vind je vaak een variatie aan soorten eten, van pizza’s tot hamburgers en van noodles tot taco’s. In vrijwel elke foodcourt zijn minimaal een aantal bekende fastfoodketens vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld McDonalds, Burger King, Taco Bell, Subway of KFC. Grote publiekstrekkers in de malls zijn de grotere warenhuizen van bijvoorbeeld Macy’s, Sears en JC Penny’s.

Openingstijden

De openingstijden variëren per shopping mall. Vaak gaan ze tussen 8 en 10 uur ‘s morgens open en sluiten ze ‘s avonds zelden voor 8 uur hun deuren. Op zondag zijn de winkels meestal iets later open en sluiten ze vaak wat eerder.

Populaire winkelcentra

Populaire shoppingmalls in Florida zijn Aventura Mall (Miami), Bayside Marketplace (Miami), International Plaza (Tampa), Dadeland Mall (Miami), The Mall at Millenia (Orlando), Florida Mall (Orlando) en het luxe Ball Harbour Shops (Miami Beach).

Kleine winkelcentra

Op tal van plekken vind je kleinere concentraties aan winkels. Deze kleine winkelcentra zijn te vergelijken wat betreft afmetingen met onze eigen wijkcentra. Het grote verschil is dat ze geografisch gezien niet per wijk te vinden zijn, maar vrijwel willekeurig verspreid liggen over Florida. Een ander verschil is dat het niet gaat om een bijna vaste verzameling aan eerste levensbehoeftes zoals in Nederland (bijv. supermarkt + slager + bakker + bloemenzaak + boekenzaak) maar een totaal willekeurige verzameling van winkels. In dergelijke winkelcentra vind je de wat meer gespecialiseerde winkels en vaak ook de winkels die niet tot een keten behoren.

Outlet shops

Dé manier om zo goedkoop mogelijk kleding, schoenen en andere spullen te kopen is in de zogenaamde outlet shops. In deze merkgebonden winkels worden oude collecties en producten met minimale kwaliteitsafwijkingen tegen zeer lage prijzen aangeboden. Op de speciale pagina over outlet malls lees je alles over dit fenomeen.

Sales tax

De prijzen die je in de winkels ziet zijn zonder ‘sales tax’. Deze lokale vorm van BTW wordt bij het afrekenen berekend. Voor Florida is de standaard sales tax 6%. Lokaal kan er een toeslag van 0,5 tot 1,5 procent voorkomen.
Lees op de pagina sales tax alles over deze belastingen.

Credit card

Betalen met een creditcard in plaats van met contant geld kan voordelen hebben, zoals bijvoorbeeld de gratis verzekering van je aankopen voor een bepaalde tijd.
Op de pagina creditcards lees je alles over de voor- en nadelen van creditcards

Meenemen naar Nederland

Je mag niet onbeperkt spullen kopen in Florida en deze belastingvrij meenemen naar Nederland. De grens ligt momenteel op 430 euro per persoon.
Op de pagina douane lees je alles over wat toegestaan is en hoe je bepaalde regels kunt ontwijken.

Meer over winkelen
outlet malls
prijzen in Florida

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida