alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Clearwater Beach

De stad Tampa ligt aan de westkust van Florida, ongeveer halverwege de Gulf Coast. De stad ligt aan Tampa Bay, een natuurlijke baai van de Golf van Mexico. Samen met de steden St. Petersburg, Clearwater en Largo vormt het de Tampa Bay agglomeratie, in totaal goed voor meer dan twee en een half miljoen inwoners. In het toeristische hoogseizoen groeit het aantal door de tijdelijke inwoners naar meer dan drie miljoen mensen. Het aangename leefklimaat zorgt ervoor dat het inwonersaantal gestaag blijft stijgen, waarmee het tot de snelst groeiende steden van Florida behoort.

Tampa bestaat een kleine tweehonderd jaar en zou vernoemd zijn naar de betekenis ‘vuurknuppels’ in de taal van de Calusa, een inheemse indianenstam die hier vroeger gewoond heeft. Het vuur zou verwijzen naar de vele bliksemflitsen die in deze omgeving gedurende de zomermaanden te zien zijn. De naam Bahia Tampa ofwel Bay Tampa werd al aan het einde van de zeventiende eeuw gebruikt op kaarten van deze streek. Pas in het jaar 1849 is er voor het eerst sprake van de officiële naam ‘village of Tampa’ als het bewoonde deel langs de baai een inwonersaantal van maar liefst 185 bereikt heeft.

Centrum

Het oude centrum van het hedendaagse Tampa is vooral gevormd in de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog, die plaatsvond tussen 1861 en 1865. Vooral de Cubaanse wijk Ybor City heeft zich aan het einde van de negentiende eeuw flink ontwikkeld onder invloed van de hier inmiddels gevestigde sigarenindustrie. De historische wijk Ybor City is momenteel één van de mooiste plekjes van Tampa. Een wandeling door dit stukje geschiedenis mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Tampa.

Het centrum van Tampa is zeer compact voor een stad van deze omvang. Het totale gebied bestrijkt iets meer dan een vierkante kilometer. In het centrum vind je bezienswaardigheden zoals het Henry B. Plant Museum, het Tampa Museum of Art en het prachtige Tampa Bay Hotel. Een wandeling door het centrum kost je relatief weinig tijd. Wie nog wat mooie foto’s wil schieten kan ervoor kiezen het centrum vanaf de Hillsborough River te bekijken door een watertaxi te nemen.

Florida Aquarium

Ten zuidoosten van het centrum vind je het Florida Aquarium. Niet te vergelijken met SeaWorld Orlando, maar daar zijn de entreeprijzen dan ook naar. Hier betaal je nog geen derde deel van wat je bij het grote SeaWorld betaalt. Wie dolfijnen wil zien kan vanaf het park mee met de Wild Dolphin Ecotour, een negentig minuten durende rondvaart door de Tampa Bay waarbij je in de leefwereld van de dolfijnen komt. In de baai leven ongeveer vijfhonderd dolfijnen in het wild.

Bush Gardens

In het noordoosten van Tampa ligt themapark Bush Gardens. Dit is één van de beste dierentuinen van de Verenigde Staten en tevens een topattractie binnen Florida.
Op de Bush Gardens pagina lees je alles over dit themapark.

meer over Tampa
Tampa Bay toeristische informatie

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida