alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

pretparken in Florida

Voor velen is een vakantie naar Florida niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele pretparken die Florida rijk is. Het centraal gelegen Orlando mag zich zelfs pretparkhoofdstad van de wereld noemen. Jaarlijks passeren miljoenen Amerikanen en buitenlandse toeristen de toegangspoorten van pretparken zoals Disney, Universal Studios en SeaWorld.

De Amerikaanse ‘themeparks’ zijn over het algemeen ruimer van opzet en dankzij het over het algemeen zeer ruime budget dat ze ter beschikking hebben ook mooier en beter onderhouden dan wat we in Europa gewend zijn. Daar hangt voor de bezoekers dan ook een redelijk pittig prijskaartje aan. Als je een toegangspas koopt voor meerdere dagen dan valt de toegangsprijs per dag nog wel mee. Als je echter losse dagkaarten koopt dan zie je de prijs al snel oplopen. Voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen is een entreeprijs van meer dan driehonderd dollar met z’n vieren heel normaal voor de grotere attractieparken.

De best bezochte parken

De meeste pretparken vind je in Orlando, waarvan de parken die onder Disney World Resort en Universal Orlando Resort vallen ruimschoots het meeste aantal bezoekers weten te trekken. Ook zeer populair in Orlando zijn SeaWorld, Discovery Cove en het spectaculaire waterpretpark Wet ‘n Wild.
Buiten Orlando is er ook genoeg te beleven. In Tampa vind je Bush Gardens, een grote dierentuin die altijd genoemd wordt binnen het rijtje van de beste dierentuinen van Amerika. Langs de oostkust heb je het Kennedy Space Center, dé plek voor iedereen die interesse heeft in ruimtevaart. Voor liefhebbers van de onderwaterwereld heb je in Miami het Miami Seaquarium wat kleiner is dan SeaWorld Orlando maar ook meteen een stuk goedkoper om binnen te komen.

Wachttijden

Over het algemeen zijn wachtrijen en wachttijden redelijk beperkt door een strakke organisatie en ruim opgezette parken. Tijdens het hoogseizoen kan het echter vrij druk worden en kunnen de wachttijden bij de topattracties flink oplopen. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van voorrangsrijen zoals de FastPass in Disney parken om de wachttijd binnen de perken te houden.

Kortingen

De beste manier om kortingen te krijgen is om zoveel mogelijk gebruik te maken van combinatiekortingen en passen voor meerdere dagen. Het combineren van pretparken die tot dezelfde keten behoren maakt het eenvoudiger om voor een zo laag mogelijke prijs meerdere parken te bezoeken. Voor een geringe meerprijs kun je vaak dan ook binnen één dag meerdere parken bezoeken. Zo kost 7 dagen door de diverse Disney parken lopen je soms zelfs minder geld dan 3 keer 1 dag Disney, Universal en SeaWorld.

Het vooraf online kopen van toegangskaarten is over het algemeen de goedkoopste manier. Je moet dit wel bij een betrouwbare partij doen zodat je zeker weet dat je de tickets ontvangt en dat het goed zit met de geldigheid. Wij maken zelf altijd gebruik van Undercover Tourist, een betrouwbare Amerikaanse website die gespecialiseerd is in toegangskaarten voor pretparken. Lees hier meer over pretparkkaartjes kopen via internet.

Overzicht van de meest populaire pretparken in Florida

Orlando:
- Disney World Resort (Magic Kingdom, Epcot, MGM Studios, Animal Kingdom, Blizzard Beach en Typhoon Lagoon)
- Universal Orlando Resort (Universal Studios Florida, Islands of Adventure, The Wizarding World of Harry Potter en Universal CityWalk
- SeaWorld (SeaWorld, Discovery Cove en Aquatica)
- Wet ‘n Wild
- Gatorland

Tampa:
- Bush Gardens

Miami:
- Miami Seaquarium
- Jungle Island

Space Coast:
- Kennedy Space Center

Meer over pretparken
themepark startpagina

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida