alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Florida Keys

De Florida Keys zijn zo’n zeventienhonderd eilandjes die aan de zuidkant van Florida liggen. Ongeveer 24 kilometer ten zuidoosten van Miami beginnen de Florida Keys met de onbewoonde Ragged Keys waarna ze in de vorm van een kwart cirkel naar het zuidwesten lopen tot aan het tevens onbewoonde Dry Tortugas.

De Florida Keys zijn gevormd op de rand van het deels onder zeeniveau gelegen Florida Plateau. Ze zijn ontstaan als gevolg van veranderingen in het zeeniveau. waardoor stukken koraalrif met daarop afzettingen van zand en gesteente vrij zijn komen te liggen. Van de ruim 1700 eilandjes zijn er slechts enkele tientallen bewoond. Deze Keys worden door middel van Highway U.S. 1 met elkaar verbonden, deels over bruggen. De langste brug die Knight’s Key en Little Duck Key met elkaar verbinden is bijna zeven mijl lang en draagt daarom de naam Seven Mile Bridge. De exacte lengte is ‘slechts’ 6,79 mijlen wat neerkomt op bijna elf kilometer. Op het moment van aanleggen was deze brug één van de langste ter wereld.

Anders dan de rest van Florida

De Florida Keys onderscheiden zich niet alleen door hun ligging van het vasteland van Florida. Ook de sfeer, de natuur en de architectuur is anders. De mensen weten zich wat betreft gedrag, uiterlijk en levensopvattingen te onderscheiden van de rest van Amerika en Florida. Vrije geesten, kunstenaars, hippies, schrijvers en homo’s voelen zich aangetrokken tot de meer relaxte levensstijl die je op de Florida Keys terugvindt. Helaas is hetgeen dat de Keys zo onderscheidend maakt steeds meer op de achtergrond verdwenen door het grote geld. De populariteit van de Keys heeft bijgedragen aan flinke toename in het aantal toeristen waardoor de prijzen de afgelopen jaren de pan uit gerezen zijn. In vergelijking met Miami is vooral Key West een stuk duurder en dan met name in het weekend.

Key West

Met Key West is meteen het drukste eiland van de Keys genoemd. Meer dan dertig procent van alle inwoners op de Keys wonen in Key West.
Meer over Key West lees je op de Key West informatie pagina.

Rust

Wie de rust van de Keys wil ervaren zal dit vooral op de kleinere Keys moeten doen, waar het aantal winkels en restaurants beperkt is tot een minimum. Hier vind je nog kleinschalige ecologische pensions, leuke huisjes en is het waterleven super. Tussen en rondom de Keys kun je uitstekend snorkelen en duiken. Voor een redelijk bedrag kun je een boot huren eventueel met een ervaren kapitein/gids erbij.

Reizen naar de Florida Keys

Als je naar en tussen de Keys wilt reizen moet je je realiseren dat de Overseas Highway, de U.S. 1, de enige weg is om er te komen en te gaan. Het gaat om een tweebaansweg met maximumsnelheden die liggen tussen de 30 mijl per uur (Big Pine Key) en 55 mijl per uur. De hele rit tussen Miami en Key West neemt in totaal een kleine 4 uur in beslag. Als het erg druk is of als er wegwerkzaamheden zijn waardoor rijbanen deels afgesloten zijn dan kan de reistijd nog verder oplopen. Houd hier rekening mee als je een bezoek aan de Keys meeneemt in je reisplan.

meer over de Florida Keys
Florida Keys startpagina
Florida Keys toerisme

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida