alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

douane in Florida

Als je naar de Verenigde Staten reist krijg je te maken met de douane. De douaneambtenaren vind je in de regel pas na de loketten van de immigratiedienst, waar je de paspoortformaliteiten afhandelt. Net als elders in de wereld mag je niet alles invoeren of zitten er beperkingen aan de hoeveelheden. De douane controleert hierop en grijpt in als dat nodig zou moeten zijn. Als je de douane passeert moet je het witte douaneformulier dat je voor of tijdens je vlucht naar Amerika ontvangen hebt afgeven aan de ambtenaar die je passeert. Op dat formulier (één per gezin) geeft je aan of je bepaalde goederen wel of niet bij je hebt.

verboden artikelen

De invoer van bederfelijke etenswaren zoals kaas, groente, fruit en vlees is verboden. Sommige etenswaren mag je wel meenemen, zoals bijvoorbeeld snoep of kauwgom. Het gaat vooral om ‘levende’ producten, goederen die ziektekiemen kunnen bevatten.
Ook de invoer van verdovende middelen is verboden. Alle soorten drugs, van harddrugs zoals coke tot softdrugs zoals wiet zullen zware problemen opleveren bij binnenkomst in de Verenigde Staten.
Sigaren die in Cuba gemaakt zijn mogen ook niet ingevoerd worden, net als andere producten die in Cuba gemaakt en/of gekocht zijn. Dit vanwege het geldende handelsembargo van Amerika tegen Cuba.

alcohol en tabak

Voor alle passagiers vanaf 21 jaar (!) geldt dat ze een beperkte hoeveelheid sigaretten, sigaren, tabak en alcoholische dranken in mogen voeren.
De hoeveelheden zijn:
- 200 sigaretten
- 100 sigaren of 1,4 kilogram tabak
- 1 liter alcoholische dranken

giften en invoer

Producten die je in Amerika achterlaat (voor vrienden, familie etc.) moet je op het formulier aangeven. Tenzij het om illegale producten gaat of cadeau’s met een hoge waarde zal dit zelden problemen opleveren.

geld

Voor contact geld, waardepapieren en vergelijkbare middelen geldt een maximale invoerwaarde van $ 10.000,- of een equivalent daarvan.

terug naar Nederland

Als je vanuit de Verenigde Staten naar Nederland (of buurlanden zoals Duitsland of België) gelden de regels voor invoer van buiten de Europese Unie. Naast het beperkte invoeren van alcoholische dranken en tabakswaren is er ook een grens aan de goederen die je belastingvrij in mag voeren. Op dit moment bedraagt de maximale waarde van goederen die je in mag voeren 430 euro (of een vergelijkbaar bedrag in buitenlandse valuta). Een nieuwe laptop in Amerika kopen van duizend dollar of meer zal je mogelijk op kosten jagen als je die zonder in te voeren mee wilt nemen naar Nederland. Als je met meerdere volwassen personen reist mag je de belastingvrije grens niet bij elkaar optellen. Dus één artikel ter waarde van 870 euro mag niet, ook al reis je met twee personen.

kleding en schoenen

Het is vaak erg aantrekkelijk om in Florida kleding of schoenen te kopen, zeker bij de zogenaamde outlets. Zorg dat je allereerst voldoende ruimte in je koffer hebt voor de terugreis. Om problemen bij de douane te voorkomen vanwege een te hoge waarde aan aangeschafte goederen kun je er het beste voor zorgen dat je nieuwe spullen niet als dusdanig te herkennen zijn. In Florida dus de prijskaartjes en zo er af, daarna een dagje dragen en met de vuile was mee terug naar huis. Bonnetjes uiteraard weggooien of als je ze thuis wilt hebben stuur je de bonnen per post naar je eigen huis op.

meer over douane & invoeren
douane Amerika
douane Nederland
douane startpagina

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida