alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

dieren in Florida

Om wilde dieren te zien hoef je niet pers naar een dierentuin of dolfinarium. Je kunt een groot aantal van de dieren die je in gevangenschap kunt zien ook in het wild aantreffen. Midden in een stad als Miami of Orlando zul je niet zo snel in aanraking komen met krokodillen, aasgieren of slangen. In de vele natuurparken maar ook gewoon in de vrije natuur is die kans echter veel groter.

Florida vormt het natuurlijk leefgebied van zowel de krokodil als de alligator. Vooral in de Everglades maar ook elders vind je deze reptielen volop. De meeste mensen die oog-in-oog komen met een alligator of krokodil doen dat tijdens een boottocht over de moerassen van de Everglades. Van echt dichtbij zien ze deze beesten vaak pas na zon boottocht, tijdens een zogenaamde alligatorshow. Als je op eigen houtje de Everglades intrekt of elders natuurlijke wateren bezoekt dan is de kans aanwezig dat je deze voor mensen redelijk onschuldige dieren ook daar aantreft. Midden op de dag is die kans kleiner omdat veel dieren dan door de zon en warmte een stuk minder actief zijn.

Naast krokodillen en alligators tref je ook andere reptielen aan in Florida. Slangen komen in alle soorten en maten voor, van onschuldige inheemse soorten tot aan giftige pythons. Sinds enige tijd leeft ook de Burmese python in Florida. Deze tijgerpython komt van oorsprong uit zuidoost Azi maar wordt inmiddels ook in grote delen van Florida aangetroffen. Regelmatig worden gevechten tussen deze pythonsoort en de Amerikaanse alligators waargenomen, waarbij de winst aan beide kanten kan vallen. Het feit dat deze slangensoort zich hier zo op zijn gemak voelt heeft ervoor gezorgd dat de aantallen in rap tempo toegenomen zijn. Omdat de Burmese python een direct gevaar vormt voor een aantal diersoorten zoals vogels maar ook voor alligators wordt het uitgebalanceerde ecologische systeem van de Everglades verstoord.
In totaal komen er in Florida meer dan veertig slangensoorten voor, waarvan er zes giftig zijn. Regelmatig melden zich mensen met slangenbeten bij de medische hulpposten.

Een ander reptiel dat je in het wild aan zult treffen is de hagedis. In vele soorten, maten en kleuren vind je ze in de vrije natuur maar ook op wanden van woningen, in parken en soms gewoon langs of op de weg. En soort, de zogenaamde Florida Scrub Lizard, komt alleen maar in Florida voor. Het is een bedreigde diersoort omdat hun natuurlijke woonomgeving verstoord is door de aanwezigheid van mensen.

Liefhebbers van vogels kijken hun ogen uit in Florida. Allerlei prachtige vogels waaronder enkele roofvogels tonen zich hier aan de mensen. Hiervoor hoef je vaak niet per definitie een natuurpark opzoeken. In en rondom steden en dorpen is ook een redelijk grote verscheidenheid aan vogels te vinden. Wie de mooiste exemplaren wil zien heeft de grootste kans hierop in nationale parken zoals de Everglades. Grote vogels die je hier volop aantreft zijn de Amerikaanse blauwe reiger en de rode lepelaar, die dankzij hun bouw uitstekend in de ondiepe wateren van dit moerasgebied op vis kunnen jagen.

Andere dieren die je in de vrije natuur aan kunt treffen zijn kikkers, schildpadden, otters en allerlei vissoorten. Ook dolfijnen, zeekoeien en wasberen zul je volop aantreffen in en rondom Florida.

meer over dieren in Florida
dolfijnen in Florida
het Key Hert

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida