alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

cruises vanaf Florida

Florida is een bijna verplichte bestemming binnen de vaarroutes van cruiseboten in het Caribisch gebied. Florida kent drie belangrijke cruisehavens: Miami, Port Everglades (Fort Lauderdale) en Port Canaveral (ruim 70 kilometer ten oosten van Orlando). De haven van Miami is goed voor maar liefst één derde van alle passagiers op cruiseschepen die vanuit Amerika vertrekken. Een kleinere cruisehaven is die van Key West. Deze is vooral populaire als stopplaats van korte cruises tussen Florida en de Bahama’s.

Populaire cruisemaatschappijen die Florida aandoen zijn Royal Caribbean International, Carnival Cruise Line, Celebrity Cruises, P&O, Princess Cruises en het vooral bij gezinnen met kinderen populaire Disney Cruise Line. Laatstgenoemde behoort zonder enige twijfel tot de duurdere cruiselijnen maar is gezien de vaak beperkte beschikbaarheid toch zeer populair. Disney is daarmee op een mooi moment in de lucratieve wereld van de rondvaarten gestapt.

Bahama’s

Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Florida maken de Bahama’s vrijwel altijd onderdeel uit van de vaarroute van de cruiseschepen. Vanuit Florida zijn er ook meerdere korte cruises te vinden naar de Bahama’s. Deze 3, 4 of 5-daagse minicruises zijn vaak relatief gunstig geprijsd, zeker als je meerekent dat de maaltijden bij de arrangementsprijs inbegrepen zitten. Je hebt ook enkele eendaagse cruises naar de Bahama’s, deze zijn echter vooral bedoeld om de Amerikanen legaal op zee te laten gokken vanwege de strenge regels wat dat betreft op het vasteland.

Andere bestemmingen

Populaire cruisebestemmingen vanaf Florida zijn Puerto Rico, Mexico (Yucatan), U.S. Virgin Islands, St. Maarten, Cayman Eilanden en Jamaica. Sommige cruises gaan via het Panamakanaal zelfs helemaal naar de westkant van Mexico en Amerika. Deze cruises duren minimaal 20-21 dagen en je zit relatief veel aan boord. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je deze cruise wilt boeken.

Prijzen

De cruise-branche is de afgelopen jaren flink gegroeid. Naast de Amerikanen hebben ook buitenlanders deze vorm van vakantie vieren massaal ontdekt. De basisprijzen zijn over het algemeen vrij laag, maar dan heb je wel een vrij kleine binnenhut op een laag dek. Hoe beter de hut (vooral wat betreft ligging), des te hoger de prijs. Dit kan al snel oplopen tot een veelvoud van de goedkoopste hutten. Houd er ook rekening mee dat de prijzen meestal exclusief de havengelden vermeld worden. Deze verplichte kosten kunnen het totaalbedrag nog redelijk opkrikken.

De prijzen liggen het hoogste tijdens het hoogseizoen, wat per cruise kan verschillen. In de regel geldt dat vanaf Florida vooral de maanden december, januari, februari, maart en april veel drukker zijn dan andere maanden. Vooral rondom de feestdagen in december betaal je soms een klein fortuin om een cruise te boeken. Wie niet vast zit aan een bepaalde route of vertrekdatum kan vooral buiten de drukkere maanden vaak een leuke aanbieding vinden. Boten die niet helemaal volgeboekt zijn leveren minder op aan inkomsten aan boord (drankjes, souvenirs etc.) dat de maatschappijen geneigd zijn om vrije plaatsen tegen zeer gunstige prijzen aan te bieden. Kijk wel goed of je nog een goedkoop vliegticket naar Florida kunt vinden als je die nog niet hebt.

meer over cruises
Carnival Cruises
cruise startpagina
Discovery Cruise Line
Disney Cruise Line

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida