alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

brandstof in Florida

Zonder brandstof kom je nergens met je huurauto. Tanken in Florida betekent dat je op sommige stukken meerdere benzinestations aan één kruispunt vind terwijl je soms tientallen mijlen kunt rijden zonder de mogelijkheid te hebben om te kunnen tanken, zoals bijvoorbeeld in en langs het nationaal park de Everglades. Houd daar goed rekening mee als je tank voor minder dan een kwart gevuld is.

Betalen

Als je brandstof gaat tanken zul je twee belangrijke verschillen opmerken. De eerste is dat je zonder vooraf te betalen bijna nooit meer kunt tanken. Betalen kan elektronisch aan de pomp zelf (via creditcard), uit ervaring weet ik dat dit met Europese betaalkaarten een probleem op kan leveren. In dat geval moet je vooraf bij de kassier een pre-autorisatie uit laten voeren op je creditcard of contant een bedrag betalen waarvoor je kunt tanken. Indien je minder tankt dan waar je autorisatie voor hebt gegeven of wat je betaalt hebt, dan krijg je het verschil door middel van een credit-betaling of contante terugbetaling terug.

Gallons

Een ander verschil is dat brandstof hier verkocht wordt per ‘gallon’ in plaats van per liter. Een Amerikaanse gallon is 3,785 liter. Vijftig liter benzine komt overeen met ruim 13 gallon.

Welke brandstof kiezen?

Wat je ook zult zien is dat benzine en diesel in verschillende kwaliteiten geleverd wordt. In Nederland zijn we daar inmiddels ook mee bekend zoals bijvoorbeeld de Shell V-power brandstoffen als de betere keuze. Deze zogenaamde premium brandstoffen hebben eigenschappen die ervoor zouden zorgen dat de motor beter presteert en langdurig gebruik ook een schonere motor oplevert. Tevens zou het verbruik enkele procenten lager uit kunnen vallen zegt het verkooppraatje van de oliemaatschappijen. Voor iemand die een auto huurt moet je je afvragen of de eigenschappen van de duurdere brandstoffen de meerprijs waard zijn. Wij adviseren om voor de goedkoopste optie te kiezen, vaak heet dit product ‘regular’. Dit is in ieder geval de meest zuinige optie voor de portemonnee.

Prijzen

De Amerikaanse brandstofprijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. De Amerikanen hebben volop eigen olievoorraden waarvan ze zelf brandstoffen produceren. Dat maakt de inkoopsprijs aantrekkelijk. Verder is de belastingdruk een stuk lager dan in Nederland, waar een groot deel van de literprijs uit accijnzen en omzetbelasting bestaat. Hoewel de prijzen nog steeds Tussen de verschillende benzinepompen kunnen prijsverschillen voorkomen, maar vooral de locatie is bepalend voor de prijs. Als je over de US1 vanaf Miami zuidwaarts over de Florida Keys rijdt dan zie je de prijs als het ware oplopen. Hoe verder je richting Key West komt, des te hoger wordt de brandstofprijs. In Key West zelf liggen de prijzen ongeveer 6 tot 9 procent hoger dan gemiddeld in Florida.

meer over brandstof in Florida
bekijk actuele brandstofprijzen in Florida

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida