alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Auto huren in Florida

Als je niet van plan bent om de hele vakantie in Florida op plek te blijven dan ontkom je eigenlijk niet aan het huren van een auto. Dingen bekijken en ondernemen betekent in Florida afstanden overbruggen en aangezien het openbaar vervoer lang niet zo intensief gebruikt wordt als in Europa is het zelf auto rijden veruit de beste manier om je te verplaatsen in Florida.

Goedkoop

In vergelijking met vrijwel alle bestemmingen in Europa is het huren van een auto relatief goedkoop in Florida. Vaak zijn de auto’s ook groter en beter uitgerust dan in Europa. Vooral bij de grotere auto’s en speciale categorieën zoals SUV’s en cabrio’s zijn de prijsverschillen aanzienlijk. Om de beste huurprijzen te hebben kun je het beste vooraf reserveren. Als je wacht totdat je in Florida aangekomen bent dan betaal je aan de balie meestal hogere prijzen, soms zelfs het dubbele.

Verhuurders

Een auto huren kun je via de diverse autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, National of Alamo. Er zijn echter ook Nederlandse en internationale sites waar je autoverhuurtarieven kunt vergelijken en soms aanzienlijke kortingen kunt krijgen op de normale huurprijzen. Goed rondkijken en vergelijken kan je tientallen tot honderden dollars voordeel opleveren. Als je prijzen vergelijkt kijk dan goed of alles inbegrepen is (reserveringskosten, toeslagen) en of de verplichte verzekeringen inbegrepen zijn of niet. Wat vaak aantrekkelijk is, is om een zogenaamde Fly & Drive te boeken. Als je bijvoorbeeld een Miami Fly & Drive boekt dan heb je een vliegreis naar Miami waarbij je ter plaatse een huurauto ter beschikking hebt. Na je start in Miami ga je vervolgens lekker op pad om andere delen van Florida te ontdekken.

Wat heb je nodig?

Om een auto in de Verenigde Staten te huren ontkom je eigenlijk niet aan een creditcard. Deze wordt vaak gebruikt om de reservering te garanderen, om de uiteindelijke reservering te betalen en om borg te staan voor extra’s zoals boetes, brandstofkosten indien de auto niet afgetankt is, tolgelden en eventueel eigen risico bij een schadegeval.
Verder heb je een geldig rijbewijs nodig. Een Nederlands rijbewijs voldoet vrijwel altijd hoewel men soms ook om een internationaal rijbewijs kan vragen.

Uitrusting

De auto’s zijn gemiddeld één maatje groter dan vergelijkbare autoverhuurklasses in Europa. Een auto van het formaat Toyota Aygo, Smart of Suzuki Alto zul je hier zelden aantreffen. De kleinste auto’s zijn net een slag groter (formaat Volkswagen Polo / Opel Corsa / Suzuki Swift). Wel merk je dat er naast Amerikaanse en Japanse auto’s steeds vaker Koreaanse auto’s in de voorraad van de autoverhuurders voorkomt. Dit heeft te maken met het feit dat deze een stukje goedkoper in aanschaf zijn waardoor de investering voor de autoverhuurder kleiner is.
Vrijwel alle auto’s die je in Florida kunt huren zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. Het rijden met automaat is in Amerika veruit de meest populaire manier van autorijden. Wie er niet mee gewend is zal binnen tien minuten helemaal gewend zijn aan het rijden zonder schakelen.
Erg prettig is dat auto’s in Florida vrijwel altijd voorzien zijn van airconditioning. In een warm klimaat zoals dat van Florida is dat een bijna onmisbare optie op een auto.

Brandstof

Niet alleen de autohuur zelf is goedkoper dan in vrijwel heel Europa, ook brandstof tanken  kost je een duit minder dan in Nederland. Vanwege de aanzienlijk lagere belastingdruk op benzine en diesel betaal je in Florida stukken minder dan bij ons.

Autorijden in Florida

Autorijden in het buitenland schrikt sommige mensen af. Andere regels, onbekende regels en het niet bekend zijn met het wegennetwerk kunnen mensen ervan weerhouden om een auto te huren. Nergens voor nodig want wie een beetje in de gaten heeft hoe je moet navigeren in Florida zal merken dat autorijden hier eenvoudiger is dan in Nederland. Het rijden met een automatische versnellingsbak zorgt ervoor dat je je helemaal op het rijden zelf kunt concentreren en de afwijkende regels zijn eigenlijk beter doordacht dan dat ze in Europa zijn. Er wordt in Florida net als in de rest van Amerika rechts gereden, net als bij ons. Dus ook wat dat betreft is er weinig aanpassing nodig.

Meer over autoverhuur in Florida
algemene tips voor het huren van een auto
auto huren op vakantie
autoverhuurbedrijf Alamo
autoverhuurbedrijf Avis
autoverhuurbedrijf Hertz

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida